Ministeerium: meie lennujaama ja Estonian Airi tehingusse ei sekkunud

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air
Estonian Air Foto: Reporter.ee

«Tegemist oli kahe äriühingu vahelise tehinguga, millesse MKM ei ole sekkunud,» kommenteeris majandus- ja kommunikatsiooniministeerium eile teatavaks tehtud Estonian Airi ja Tallinna Lennujaama vahelist tehingut.

Estonian Air ja Tallinna Lennujaam teatasid eile, et viimane ostis 7,5 miljoni euro eest lennufirma peamaja, mis põhitegevusele ebavajaliku varana müüki pandud oli.

Kuna lennujaam on riigifirma, tekib küsimus, kas tegemist võib olla varjatud riigiabiga.

Lennujaama kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe kinnitas, et kindlasti mitte vaid tegemist oli investeeringuga, et tulevikus suurendada lennundusega mitteseotud tulu - renditulu - osakaalu. Linnamäe lisas, et hoone osteti ka turuhinnaga, seega ei saanud lennufirma rohkem raha, kui oleks pidanud. 

«Mainitud tehingule ei ole vaja Euroopa Komisjoni heakskiitu,» sõnas majandusministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda. «MKM ei ole seda tehingut initsieerinud ega sellesse sekkunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles