Alkoholitootja aitab taastada Saaremaa tuulikuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa tuulik. Pilt on illustratiivne.
Saaremaa tuulik. Pilt on illustratiivne. Foto: Ove Maidla

Saarte turismiarenduskeskus ning Eesti alkoholitootja ja importija Altia Eesti sõlmisid pikaajalise koostöölepingu, mille alusel toetab Altia Saaremaa sümboliteks peetavate tuulikute taastamist ja eksponeerimist turismiobjektidena.

Turismiarenduskeskuse juhataja Kaira Kivi ütles, et Saaremaale iseloomulike pukktuulikute olukord on praegu kriitiline ja toetuse puudumisel nende hävimisprotsess jätkuks, kirjutas Saarte Hääl.

«Pukktuulikud on Saaremaa uhkus ja südameasi. Kui 19. sajandi lõpul oli Saaremaal umbes 1270 tuulikut ehk üks tuulik iga viiekümne elaniku kohta – tol ajal oli elanikke Saaremaal 60 000 –, siis tänapäeval on eksponeerimiskõlblikud vaid paarkümmend,» tõdes Kivi.

Altia Eesti juhatuse liikme Kristel Metsa sõnul on ettevõtte kõige tuntum bränd Saaremaa Vodka seotud Saaremaaga ning seetõttu on panus Saaremaa tuulikute taastamisse sümboolse tähtsusega.

Tänavu rahastab Altia Eesti bränd Saaremaa Vodka Pihtla valla Ennu küla tuuliku taastamist täies ulatuses ja toetab Leedri küla tuuliku taastamist. Pihtla tuuliku renoveerimist alustatakse tänavu aprillis, taastamistöö lõpeb orienteeruvalt septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles