Liiwi Heliis rajab kaupluseketti

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal valmistati Liiwi Heliisi tehases esimest kogust Hispaania turule mõeldud Fat Burnerit. Ettevõtte
tegevdirektori Toomas Sumeri hinnangul on see partii lakmuspaber, mis näitab, kuidas tootel lõunamaal minema võib hakata.
Sel nädalal valmistati Liiwi Heliisi tehases esimest kogust Hispaania turule mõeldud Fat Burnerit. Ettevõtte tegevdirektori Toomas Sumeri hinnangul on see partii lakmuspaber, mis näitab, kuidas tootel lõunamaal minema võib hakata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa joogitootja Liiwi Heliis hoiab korraga tules mitut rauda: suuremaid kasvunäitajaid ootab ta küll ekspordilt, kuid samas loob ta sõsar­ettevõtte kaudu Eestis mitmekümnest poest koosnevat müügivõrku.


Praegu on Liiwi Heliisil Pärnus kolm ja Viljandis kaks kauplust. Juba selle kuu lõpuks avab ta Viljandis Vabaduse platsil kolmanda kodulinna esinduspoe ning juuli keskel teeb esimese müügikoha lahti Tallinnas.

Kui veel paari nädala eest kartis ettevõtte juht Toomas Sumeri, et Viljandi turuplatsil tegutsev äri tuleb kinni panna, sest sellele peavarju pakkuv hoone lammutatakse, siis nüüd on kauplusele uued ruumid leitud. See kolib Leola tänava äärde punasesse telliskivimajja, kus viimati tegutses Mulgi Burger.

Nõnda peaks müügikohti haldaval Liiwi Kaubandusel olema suve keskpaigaks seitse poodi. Kokku plaanitakse neid Eestis avada vähemalt 30, kuid mis ajaks kett nii suureks paisub, ei julgenud Sumeri ennustada. «Me ei taha teha poodi kehva koha peale ja seetõttu võtab ruumide leidmine aega,» lausus ta.

Tegevdirektori sõnul otsustas ettevõte jaekaubandusega innukamalt tegelema hakata seepärast, et suure omatoodete valiku tõttu tasub esinduspoodide pidamine ennast ära. «Meil on võimalik oma kaubaga täita pool riiulitest,» märkis ta.


Artikli täielikku versioon saab lugeda «Sakala»
neljapäevasest paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles