Jüri Mõis riigiärijuhtide palkadest: need vennad ei ole seda väärt

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mõis.
Jüri Mõis. Foto: Liis Treimann

Suurettevõtja Jüri Mõisa hinnangul ei ole riigifirmade juhid oma kõrget palka väärt.

Mullune konkurentsitult suurim palgamaksja oli kahjumis lennuettevõte Estonian Air. Sügisel ettevõtet saneerima palgatud Jan Palméri kuutasu ulatus 21 500 euroni.

Eesti Energia juhi Sandor Liive töötasu ulatus kuus 12 580 euroni. Tema tasu kasvas aastaga 11 protsenti.

Kõige suurem töötasu tõus oli möödunud aastal Riigimetsa Majandamise Keskuse juhil Aigar Kallasel, kellele maksti 2011. aastaga võrreldes 54 protsenti enam, kokku 114 102 eurot.

«Tüüpiline on see, et ärisektoris jagatakse osa kasumist aastapreemiateks ehk kui on tubli meeskond, saab väga korralikku raha,» kinnitab Mõis, et suure palga eest peab ka tulemust näitama, kirjutab Õhtuleht.

Mõis ütleb, et talle oleks meeldinud, kui Taskila kuupalk oleks olnud 5000 eurot pluss 10 protsenti kasumist. Estonian Airi eksjuhile Tero Taskilale maksti 33 228 euro suurust kuupalka.

«Ja kui siis oleks Estonian Air saanud 10 miljonit kasumit, olekski [Taskila] saanud oma miljoni pahandamata kätte,» lausus Mõis. «Tundub, et just eriti tipu osas, need vennad ei ole seda väärt.»

Kunagise Hansapanga ühe asutaja Mõisa sõnul ei juhtuks midagi, kui riigifirma juhtidele sellist palka ei makstaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles