Subway esmamuljed: süüa 17-minutilise ootamise järel

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval avatakse pidulikult Eestis esimene SUBWAY keti võileivapood Estonia pst. 7 ning seal on 40 kohta külastajatele. Pildil on Subway välisvaade.
Pühapäeval avatakse pidulikult Eestis esimene SUBWAY keti võileivapood Estonia pst. 7 ning seal on 40 kohta külastajatele. Pildil on Subway välisvaade. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Äsjaavatud võileivapood Subway pakub suhteliselt kalli hinna eest, üllatavalt värsket ja maitsvat toitu, mida peab tipptunnil 17 minutit ootama.

Kolmveerand ühe paiku Subwaysse jõudes ulatub järjekord peaaegu kümne meetrini, mis, võrreldes näiteks Stockmanni kulinaarialeti tipptunni ooteajaga pole justkui midagi, aga piisav, et kaaluda mujale minemist.

Et eesmärk on aga hästi reklaamitud keti kohalikku toitu maitsta, jään paigale ning võtan kolleegiga koha järjekorras.

Leti taga askeldab vaheldumisi 4-5 inimest, ent järjekord sellest väga palju kiiremini ei liigu. Ju oodatakse, mil ahi on saiad piisavalt soojaks ajanud, et ootajad kassiirini saata.

Subway näeb välja nagu tavaline tehas, kus iga-ühel on võileiva valmistamisel oma osa täita. Kes valib saia ning selle peamise koostisosa, kes paneb lisandid - kurgid, tomatid jne - ning kelle ülesanne on erinevatest pudelitest kastet peale valada ning võileib sisse pakkida.

Kõik see võtab omajagu aega - meie puhul 17 minutit stopperi käivitamisest kuni laua taha jõudmiseni. Ent toit on seda väärt. Ärge saage valesti aru, saia iga päev ehk süüa ei taha, ent see on värske, maitsev ning mitte üleliia krõbedaks aetud, et kurgulage kraapida.

Aga see tuleb ka oma hinnaga: 30-sentimeetrine võileib koos joogiga maksab 7,60 eurot, mis on märkimisväärselt kallim kui nii mõnigi nooblim koht. Tõsi, väiksem võileib on odavam, kuid vaevalt täismees sest kõhu täis saab.

Ei taha siinkohal omanikele liiga teha, kuid kaua selline hinnatase kesta ei saa ning juba mõne kuu pärast peab ainult kolm minutit võileiba ootama. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles