Rannu: USAs aetakse äri paberi ja tšekiraamatuga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Rannu
Rain Rannu Foto: Fortumo
Mobiilimakseid pakkuva Fortumo juht Rain Rannu ajab üle poole aastast äri USAs ning räägib, et Eesti e-teenused on igast küljest paremad kui suurriigis, kus ettevõtte majandamine käib endiselt paberi ja tšekiraamatuga.
Rain Rannu kommenteeris käimasoleva «Eesti parim e-teenus» konkursi raames, et kui e-pangandus on USAs enam-vähem joonele jõudmas, siis isikult-isikule maksetel eelistatakse endiselt tšekke ning pangaülekanne on kallis ning võtab mitu päeva.
 
«Digiallkirja asemel endiselt prinditakse ja skännitakse ning raamatupidajad pelgavad e-võimalusi, öeldes «it's better to send a check» (kindlam on tšekk saata),» sõnas Rannu.
 
«Meil on Eestis parem, aga ka siin on arenguruumi. Näiteks kodaniku suhtlus politseiga alates kaasuse raporteerimisest kuni trahvide sissenõudmiseni. Ja kogu kohtutäiturite tegevus elab ikka veel täielikult e-eelses ajas,» lisas Rannu.
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles