Väikesed paneelmajade korterid on kuum kaup

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varem andsid maaklerite töös tooni Kesklinn ja Tallinna uued korterid, siis tänavu on oluliselt kasvanud huvi odavamate paneelmajade korterite vastu.
Kui varem andsid maaklerite töös tooni Kesklinn ja Tallinna uued korterid, siis tänavu on oluliselt kasvanud huvi odavamate paneelmajade korterite vastu. Foto: Liis Treimann

Aasta esimeste kuude jooksul on plahvatuslikult kasvanud huvi väiksemate paneelmajade korterite vastu, kuna esimest kodu soetavad noored on muutunud krediidikõlbulikuks, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Kui varem tegid tehinguid rohkem eesti keelt kõnelevad noored pered, siis nüüdseks on turule jõudnud ka vene keelt emakeelena kõnelev põlvkond, kes on Eesti ühiskonnaga täielikult integreerunud ning kelle palgatase ja seeläbi ka ostuvõimekus on võrdne eestlastega.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et kui varem andsid maaklerite töös tooni Kesklinn ja Tallinna uued korterid, siis tänavu on oluliselt kasvanud huvi odavamate paneelmajade korterite vastu.

«Kõikidel peredel pole võimalik soetada endale pea kaks korda kallimat uut korterit ning paneelmajade väiksemate korterite vastu tunnevad huvi eelkõige noored pered, kelle jaoks on lisaks korteri hinnale oluline ka igakuine kommunaalkulude suurus,» lausus Simson.

«Varem üüriturul «ilma» teinud noored on muutunud krediidikõlbulikuks ning kannustatuna lihtsast talupojaloogikast, et milleks maksta võõrale, kui saab maksta ka endale, on meelitanud nad kinnisvara ostma,» sõnas analüütik. «Enam ei ole vahet, millist keelt ostja emakeelena kõneleb, turul on aktiivsed nii eestlased kui venelastest noored ja paratamatult annab huvi kasv lähikuudel tunda ka korterite hinnas,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles