RMK juhi töötasu kerkis 54 protsenti

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK juht Aigar Kallas mullu suvel Oandu-Ikla matkarajal.
RMK juht Aigar Kallas mullu suvel Oandu-Ikla matkarajal. Foto: Mihkel Maripuu

Riigile kuuluvates ettevõtetes oli õige suurem töötasu tõus möödunud aastal Riigimetsa Majandamise Keskuse juhil Aigar Kallasel, tema palk oli mullu aastatagusest 54 protsenti suurem.

Kallasele maksti eelmisel aastal 114 102 eurot. Töötasu tõus oli seotud sellega, et aasta lõpus lõppes Kallase ja teiste juhatuse liikmete töölepingud ning neile maksti lahkumishüvitist. Samas jätkasid juhid samal ametikohal töötamist.

«Alates 1. novembrist 2012 kehtima hakanud juhatuse liikmete lepingutes lepingu lõppemisega seonduvat hüvitist enam ette nähtud ei ole,» täpsustas keskuse kommunikatsiooniosakonna juht Mari-Liis Kitter.

Mullu sügisel kritiseeris RMK juhi palgatõusu rahandusminister Jürgen Ligi.  «Ei ole õiglane. Mina ei näe, et tegemist oleks tuumateadusega, kus peab riigijuhtidest tunduvalt kõrgemat palka saama,» tõdes rahandusminister Jürgen Ligi septembris riigikogu ees vastates küsimusele, kas RMK juhatuse esimehe senise 6000 eurose kuupalga tõstmine on õiglane.

Avaliku konkursi tulemusena RMK juhina jätkava Aigar Kallase 6000-eurost kuupalka tahtis nõukogu töölepingu uuendamisel tõsta 30 protsenti, kuid hiljem tõdeti, et piirduti 15protsendilise tõusuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles