Maailma aasta autoks valiti uus Volkswagen Golf

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni disainijuht  Walter de Silva hoiab võidukarikat
Volkswageni disainijuht Walter de Silva hoiab võidukarikat Foto: SCANPIX

Uue põlvkonna Volkswageni Golfi jaoks on käesolev aasta alanud vägagi edukalt. Lisaks Euroopa aasta auto tiitlile anti New Yorgi autonäitusel üle ka maailma aasta auto tiitel, kirjutab Whatcar?.

Golf edestas finaalis kolme konkurenti: Mercedes-Benz A-klass, Porsche Boxster/Cayman ja triot Scion FR-S / Subaru BRZ / Toyota GT-86. Ühtlasi on tegu teise järjestikulise aastaga, mil Saksamaa autotootja on tiitli omane haaranud. Möödunud aastal osutus valituks linnaauto Up!.

Volkswagen on olnud alates 2009. aastast maailma aasta auto valimisel eriti edukaks, võites neljal korral viiest. 2009. aastal läks tiitel eelmise põlvkonna Golfile ja järgneval aastal Polole.

Lisaks anti välja ka parima jõudluse, roheliseima ning stiilseima auto tiitel. Võitjateks osutusid vastavalt Porsche Boxster/Cayman, Tesla Model S ning Jaguar F-Type.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles