Kaks II samba pensionifondi jäid esimeses kvartalis miinusesse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid.
Pensionärid. Foto: SCANPIX

Teise samba pensionifondidest teenisid esimeses kvartalis negatiivset tootlust Swedbanki Pensionifond K1 (-0,06 protsenti) ja SEB Konservatiivne Pensionifond (-0,16 protsenti), selgub Pensionikeskuse statistikast.
 

Mõlemad on konservatiivse strateegiaga võlakirjafondid. Suurima tootlusega võlakirjafondid olid Nordea Pensionifond C ning Danske Pensionifond Intress, mille esimese kvartali tootlused olid 0,43 protsenti.

Tasakaalustatud II samba pensionifondidest oli suurima tootlusega LHV Pensionifond M (1,61 protsenti) ning väikseima tootlusega Swedbanki Pensionifond K2 (0,90 protsenti).

Progressiivsetest pensionifondidest oli suurima tootlusega Nordea Pensionifond A (3,13 protsenti) ning väikseima tootlusega Danske Pension 50 (1,76 protsenti).

Agressiivsetest pensionifondidest on parima tootlusega Nordea Pensionifond A Pluss (4,55 protsenti) ja kehvima tootlusega ERGO Pensionifond 2P3 (3,28 protsenti).

III samba pensionifondidest näitasid suurimat tootlust Nordea Pensionifond Aktsiad 100 (6,11 protsenti) ja väikseima tootlusega Danske Pension Intress Pluss (0,39 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles