Tööpuudus toob Türi lillelaadale ohtralt uusi müüjaid

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Sel reedel, 15. mail avatakse järjekordne Türi lillelaat, mis tänavu tõotab tulla senisest veelgi kirevam: korraldaja Eino Sepa sõnul on tänaseks registreerunud poole võrra enam müüjaid kui aasta tagasi.


«Majanduslangus on osalejate arvu kõvasti suurendanud,» vastas Türi Aianduse ja Mesinduse Seltsi juhatuse esimees Eino Sepp üllatuslikult küsimusele, kas raskel ajal jääb laat senisest kahvatumaks.

«Palju kujuneb siin laada esimeseks päevaks, seda ma ei oska ennustada, sest siin toimub palju muudatusi - keegi ei saa tulla, keegi tuleb asemele jne,» rääkis Sepp.

Kuid eelregistreerunute põhjal saab korraldaja kahtlemata uhkust tunda, et kasv on tohutu. Kui mullu oli samal ajal eelregistreerunuid 500 ringis, siis tänavu küündib see arv juba 750ni.

«Ma arvan, et see on tingitud sellest, et kui põhitöökohta enam ei ole, siis peab taimi kasvatama või käsitööd tegema. Uusi nimesid on üksjagu juurde tulnud, kes pole varem käinud,» rääkis Sepp.

Kuigi külastajate arvu on kehva majandusolukorra ja ettearvamatu ilma tõttu raske prognoosida, märkis Sepp, et turismifirmad on müünud välismaalastele mullusega võrreldes mõnevõrra rohkem külastajapileteid.

Näiteks on avamise ajaks lubanud laadale jõuda 10 rootslasi täis bussi ligikaudu 400 inimesega.

Laadal on esindatud aiandusfirmad, puukoolid ja eraaiad. Saadaval on laias valikus istikuid ja taimi nii tarbe- kui iluaeda, aiatarbeid, töövahendeid ja majapidamiskaupu. Käsitöömeistrid esitavad kõikvõimalikest materjalidest käsitöötooteid.

Mullu kevadel toimunud Türi 31. lillelaadal esitles oma kaupu üle 650 kaubapakkuja ning laata külastas ligi 40 000inimest.

***
Infoks

23. Türi lillelaat toimub 15. kuni 17. maini Türil, Kalevi tänava väljakutel. Samas kohas ning samal ajal toimub ka tehnika- ja ehitusnäitus. 15. mail on laat ja näitus avatud 09.00 - 19.00, 16. mail 08.00 -19.00 ja 17. mail 08.00 - 15.00. Vaata ka täpsemat ajakava.

Lillelaada korraldajad paluvad võimalusel tulla laadale jalgsi või parkida autod laadaplatsist võimalikult kaugele, et vältida võimalikke liiklusummikuid. Türilt läbisõitvatel autodel soovitatakse kasutada kõrvalisi teid. Paide-Viljandi suunal sõitjatel palutakse sõita Türi-Alliku - Tori kaudu ning Rapla-Pärnu suunal palutakse kasutada Kolu - Karjaküla - Jändja teed.

Paide poolt tulevatel külalistel palutakse suunduda laadale mööda Tolli tänavat, et vältida võimalikke ummikuid Tallinna tänaval. Sujuva liiklusvoolu tagamiseks panevad korraldajad välja täiendavad liiklusmärgid ja suunaviidad, kohati piiratakse liiklemise kiirust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles