Paari kuuga istutati riigimetsa 6 miljonit istikut

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored kuuseistikud.
Noored kuuseistikud. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) istutas sel kevadel riigimetsa 6,1 miljonit istikut 2665 hektarile, mis on pindalalt 65 protsenti tänavuse metsauuenduse kogumahust. 


Laupäevasel RMK metsaistutuspäeval saavad kõik huvilised võimaluse ka ise riigimetsa uuendamisele kaasa aidata, teatas RMK pressiesindaja.

Keskuse juhatuse liikme Tavo Uuetalu sõnul on istutusmaht riigimetsas läbi aastate stabiilne ja hästi planeeritud.

«Kui täna on mitmel pool mujal probleem üle jäänud istikud, siis RMK suudab planeeritud mahu edukalt maha istutada ning taimi praktiliselt üle pole jäänud,» märkis Uuetalu.

«Laupäevasel metsaistutuspäeval saavad huvilised ka ise proovida metsaistutust, kahe-kolme tunniga jõuab tavaliselt istutada vähemalt 100 puud,» lisas ta.

Eelmisel aastal istutati vabatahtlike abiga riigimetsa ligi 250 000 kuuse- ja männitaime kokku 100 hektarile.

Tänavu saab puid istutada Harjumaal, Raplamaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal ja Tartumaal.

Tänavu istutatakse riigimetsas uut metsa 3740 hektaril. Täpsemalt, mulda pannakse 10,1 miljonit istikut: kuuski 5,7, mände 3,5 ja kaski 0,5 miljonit istikut.

Ammendatud karjääride taasmetsastamiseks pannakse sel aastal kasvama umbes 400 000 mändi ja kaske. Metsakülvi tehakse tänavu 490 hektaril ja looduslikule uuenemisele kaasaaitamist 150 hektaril.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine.

Lisaks loob RMK metsapuhkuse veetmise võimalusi Eesti riigimetsas ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandab 38 protsenti Eesti metsadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles