Lepik: suurem on tõenäosus, et peame IMFilt laenu küsima

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Lepik.
Kristjan Lepik. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tarkinvestor.ee omaniku Kristjan Lepiku hinnangul näitab 15,6-protsendine majanduslangus, et oluliselt on suurenenud tõenäosus, et aasta jooksul peame IMFilt laenu küsima.


«See -15,6 protsenti näitab, et majanduses on seis jätkuvalt väga tõsine, kuid ma ei näe, et riigieelarve kärpimine sama tõsine oleks. Oluliselt on suurenenud tõenäosus, et aasta jooksul peame pöörduma IMFi poole laenu saamiseks ja siis ei ole otsused enam ainult meie teha,» märkis Lepik.

Ta lisas, et majanduslanguse number oli oodatule vastavas suurusjärgus. «Igaüks, kes jälginud Eesti ettevõtluses toimuvat või viimaste kuude statistikat, ei tohiks sellest numbrist üllatuda - jahtumine on Eesti majanduses olnud järsk,» sõnas ta.

Lepiku sõnul on oluline see, mida toovad aasta ülejäänud kvartalid ehk kui sügavaks kujuneb kriis. «Ma arvan, et järgmises kahes kvartalis tuleb SKT protsentuaalne miinusmärk väiksem, kuid tähtsam on absoluutnumbri muutumine (võrreldes eelmise kvartaliga). Raske on siiski näha, et lähemad kvartalid olukorra tuntavat paranemist tooks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles