Vene oligarhi firma ähvardab Tele2 müügitehingu pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Fridman.
Mihhail Fridman. Foto: SCANPIX

Vene oligarhi Mihhail Fridmani Alfa gruppi kuuluv investeerimisfirma A1 teatas neljapäeval, et kui Rootsi Tele2 müüb oma Venemaa tütarfirma VTB grupile, ehkki A1 pakkumine oli suurem, siis loobub A1 ostmast Tele2 Kasahstani tütarfirmat või ülejäänud Tele2 tegevust, kirjutab Dagens Industri.

Kolmapäeva õhtul teatati, et Tele2 müüb oma Vene tütarfirma 15,6 miljardi Rootsi krooni eest Vene VTB grupile, lisaks võtab VTB üle Tele2 7,5 miljardi kroonise võla, mis teeb tehingu kogusummaks 23,1 miljardit krooni.

A1 teatas, et on valmis pakkuma Tele2 Venemaa tütarfirma eest 3,6-4,0 miljardit dollarit sularahas ja ära ostma ka ülejäänud Tele2 tegevuse. Kui aga Tele2 jääb tehingu juurde VTB grupiga, siis ei soovi A1 osta Tele2 tütarfirmat Kasahstanis või mujal.

Tele2 on müügitehingu sõlmimisel nõustanud investeerimispank Morgan Stanley, mis oli A1 pakkumise põhjenduseta tagasi lükanud.

Fridmani Alfa gruppi kuuluvad muu hulgas mobiilioperaator Vimpelcom ja Alfa-Bank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles