Energiaagentuur kärpis nafta tarbimise prognoosi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn Californias
Naftapuurtorn Californias Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvaheline energiaagentuur (EIA) kärpis selle aasta naftasaaduste tarbimise prognoosi, tõdedes, et majanduslangus vähendab jätkuvalt nõudlust.


Agentuur prognoosib, et nõudlus langeb tänavu 1,8 miljoni barrelini päevas. See on 400 000 barreli võrra vähem EIA eelmise kuu prognoosist, vahendab MarketWatch.

EIA prognoosi kohaselt peaks nafta hind püsima tänavu umbes 55 dollari tasemel barreli kohta.

Naftabarreli hind kerkis eile esimest korda pärast eelmise aasta 11. novembrit üle 60 dollari piiri. Hommikuses kauplemises tõusis barreli hind New Yorgi kaubabörsil 60,08 dollarini, tänu kuuldustele naftanõudluse suurenemise kohta. Hiljem hind langes siiski allpoole 60 dollari piiri.

FOXBusiness kirjutab, et hinnatõus ei muuda siiski tõsiasja, et USA toornafta varud kasvavad ja on rekordilisel tasemel alates 1990. aastast ning majanduse kehva seisu tõttu juba niigi vähenenud nõudlus jätkab langust.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles