Apteegid võivad nüüd Eestis ka interneti kaudu ravimeid müüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-poest ostmine peaks muutuma turvalisemaks.
E-poest ostmine peaks muutuma turvalisemaks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu võttis täna kolmandal lugemisel vastu ravimiseaduse muutuse, mis tähendab, et nüüd võib Eestis ravimeid ka interneti kaudu ja posti teel müüa.

Retseptiravimite kaugmüügi eeltingimuseks on, et retsept on välja kirjutatud elektroonilisel kujul ja retseptikeskuses salvestatud. Interneti vahendusel saab retseptiravimeid osta end ID-kaardiga identifitseerides.

Veterinaarias kasutatavaid retseptiravimeid veel interneti kaudu seega osta ei saa, kuna neid digiretseptidega välja ei kirjutata.

Interneti kaudu on erandina keelatud müüa anaboolseid steroide, narkootilisi ja psühhotroopseid aineid, täisverd ja verekomponente, meditsiiniliseks kasutamiseks ettenähtud rakke ja kudesid ning uudseid ravimeid.

Seadus sätestab ka, et apteegiteenuse osutaja peab tagama ühesugused müügi- ja tarnetingimused kogu Eesti territooriumil.

Eesti Apteekide Ühendus (EAÜ) võttis seadusemuudatuse vastu avasüli. «Internetis müümine parandab kindlasti ravimite kättesaadavust – ravimite ostmine veebi kaudu on mugav ja teenus saab olema kättesaadav ka neile, kel kodu lähedal apteeki pole,» sõnas EAÜ juhatuse liige Kristiina Sepp. «Lisaks saab internetiapteegist privaatselt tellida kaupa, mida apteegijärjekorras on ehk pisut piinlik küsida.»

Apteekidest on lubanud seaduse vastuvõtmisel internetimüüki kindlasti alustada Ülikooli Apteek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles