Talleggi juht ei kahetse Veerpalu toetamist

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talleggi kanatööstus.
Talleggi kanatööstus. Foto: Liis Treimann

Talleggi juht Teet Soorm ütles, et ettevõte tegi õigesti, kui ei hakanud sponsorraha positiivse dopinguproovi andmise järel tagasi nõudma.

«Tänane kohtuotsus tõestas, et tegime õigesti, kui ei hakanud tõmblema ja tagasinõudeid tegema,» lausus Soorm.

Olümpiavõitja Andrus Veerpalu oli kuulus oma klassikalise suusastiiliga. Sõnamängule toetudes ehitas Tallegg üles ka klassikaliseks nimetatud ahjukanade tootesarja, mille pakendil ilutses Eesti suusakuninga tagasihoidlik naeratus.

Soorm ütles, et Tallegg pole maksnud Veerpalu kohtukulu. Rahvusvaheline Spordiarbitraaž otsustas, et rahvusvaheline suusaliit FIS peab maksma Veerpalule 10 000 Šveitsi franki (8200 eurot) kohtukulude katteks. Enamuse kohtukuludest on katnud Eesti suusaliit, kuid väidetavasti on oma osa andnud ka sponsorid, sest Veerpalu oli aastaid paljude ettevõtete reklaamnägu.

Soorm märkis, et Veerpalu toetati aastaste lepingutega. Ühe lepingu summa oli Talleggil 100 000-250 000 krooni aastas.

«Veerpalu pakkus Eesti rahvale ja eestlastele palju ilusaid hetki ja emotsioone, eestlane jäi tema esitusega rahule. Kahju, et Veerpalu karjääri lõpp pidi selline olema, seda ei osanud keegi oodata. Tänane kohtuotsus pöörab dopingujahtijate tegevuse pea peale ja Veerpalu saab minna ausale suusataja pensionile,» kommenteeris Soorm.

Olümpiavõitja Andrus Veerpalu oli Talleggi reklaamnägu, kiites kanaliha teleris ja ka kaupluste riiulitel pakenditel. Veerpalu andis positiivse dopinguproovi jaanuaris 2011, mil hooaeg oli täies hoos ja sponsoritega lepingud sõlmitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles