Nädal aega uues kohas tööl ja juba pettunud...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne uue töökoha vastuvõtmist kaalu tõsiselt läbi kõik poolt- ja vastuargumendid.
Enne uue töökoha vastuvõtmist kaalu tõsiselt läbi kõik poolt- ja vastuargumendid. Foto: SCANPIX

Vahel juhtub, et tööotsija võtab õhinal ja suurte lootustega vastu tööpakkumise ja talle tundub, et uus töökoht on tema unistuste täitumine. Möödub vaid paar nädalat ning ta tunneb end uues töökohas õnnetu ja pettununa, kirjutab Glassdoor.com.

Enamasti pole asjade selline käik uue töötaja süü, sest tema võimalused tööotsijana ettevõttega süvitsi tutvumiseks on väga piiratud. Mõningaid märke tasuks siiski tähele panna, sest nende järgi võib ennustada, kas uus töökoht on ka päriselt selline imedemaa nagu ta paistab või seda lihtsalt esitletakse hästi. Pane tähele neid aspekte:

Kui nutikad on ettevõtte töötajad? Muidugi pole oluline, et su töökaaslased oleksid kõik IQ poolest geeniused, kuid on tõenäolisem, et nutikamatest ja säravamatest inimestest koosnev töökollektiiv on ka intellektuaalselt stimuleerivam ning seal väärtustatakse õppimist. Rääkimata sellest, et nutikamad inimesed teenivad enamasti suuremat palka.  

Hea juht. Seda, kas firma juht sulle meeldib, saab mõõta kahel viisil. Esiteks mõtle sellele, kas ta meeldib sulle inimesena. Kas ta tundub sulle terviklik isiksus, kes hoolib oma töötajate heaolust ning on sümpaatne? Teiseks hinda tema juhtimisoskusi – parimate tööandjate juhid erinevad keskpärasest juhist oma enesekindluse, laialdaste tööstusharupõhiste teadmiste ja optimistliku suhtumise poolest.

Hea toode, mida isegi ostaks. Kui sa ei usu potentsiaalse tööandja pakutavasse tootesse või teenusesse ning arvad, et tegelikult pole sellele turul ostjaid, siis ei saa ka oma tööd teha kirega. See aga tähendab pikki, igavaid ja morne päevi kontoris. Enne kui sa tööpakkumise vastu võtad, veendu, et sa ise ostaksid ettevõtte poolt pakutavat.

Õiglane töötasu. Ebaõiglaselt väikesest palgast halvem on ainult tunnustuse puudumine. Sinu palk ei pea olema kontoris kõige kõrgem, kuid uus tööandja peaks sulle maksma palka, mis laseb sul tunda, et elu on mugav ja elamisväärne. Kui pakutav palk sellele ei vasta, siis ära võta seda isiklikult, vaid lihtsalt keeldu tööpakkumisest.

Töökoha vahetamine on suur otsus ning parem on, kui sa neid liiga tihti ei vaheta. Sellepärast kaalu hoolikalt enne uuele töökohale «jah» ütlemist, sest sa ei taha ju nädal aega hiljem kahetseda oma tormakat valikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles