Minister: BRICSi riigid asutavad arengupanga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõusvaid majandusi Brasiiliat, Venemaad, Indiat, Hiinat ja Lõuna-Aafrika Vabariiki koondava BRICS-i viiendal tippkohtumisel jõuti teisipäeval kokkuleppele arengupanga asutamises, ütles LAV-i rahandusminister Pravin Gordhan.

«Otsus on tehtud,» ütles Gordhan ühenduse rahandusministrite kohtumise järel. «Kokkuleppe üksikasjad teatavad riigijuhid.»

BRICSi kahepäevasel tippkohtumisel LAVis Durbanis arutatakse maailmamajanduse taastumist ning arengupanga ja ärinõukogu loomist.

Ühenduse eesmärgiks on luua rahandusasutus, mis heidaks muu hulgas väljakutse seitse kümnendit domineerinud Maailmapangale.

Kui plaane saadab edu, siis oleks see asjatundjate sõnul esimene kord pärast asutamiskoosolekut, mil BRICSi tippkohtumisel jõutaks konkreetsete tulemusteni, siiani on põhimõtteliselt esitatud vaid ilukõnelisi nõudmisi maailmakorra õiglasemaks muutmise teemadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles