Ärimees Endel Siff tahab püstitada saarte vahele suure tuulepargi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endel Siff.
Endel Siff. Foto: Egert Kamenik.

Suurärimees Endel Siffi ettevõte Baltic Blue Energy OÜ esitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile hoonestusloa taotluse, et ehitada Hiiumaa ja Saaremaa vahele tuuleparki, mis vähemalt hetkeseisuga kuuluks maailma suuremate hulka.

Elektrifirma Baltic Blue Energy OÜ juhatuse liige Endel Siff ütles, et tuuleressursilt kuulub Eesti Euroopa juhtivate riike hulka, jäädes selles valdkonnas alla vaid Inglismaale, kirjutab Saarte Hääl. «Merepargid ei häiri inimesi ja meretuuled on stabiilsed,» sõnas Siff.

Baltic Blue Energy OÜ avamere tuulepark on planeeritud Lääne-Eesti rannikumerre Hiiumaa edela- ja Saaremaa põhjaranniku vahelisele alale. Kuigi taotluses käib jutt 388 tuulikust koguvõimsusega 2716 MW, soovib ettevõte tegelikult piirduda 1999 MW võimsusega.

«Praegu oleme taotlenud suuremat võimsust ja suuremat pindala, et viia sel alal läbi tuuleuuringud. Pärast uuringuid valime välja tuulepargi rajamiseks kõige sobilikumad alad,» rääkis tuulepargi planeerija Karl Mägi, kelle sõnul kulub tuulepargi ehituseni arvatavasti veel vähemalt viis aastat.

Mägi ütles, et Hiiumaa ja Saaremaa vaheline ala valiti tuulepargi rajamiseks välja põhjusel, et Lääne-Eestis on tuulekiirus kõige suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles