Eesti tüdruk sai kõrge koha rahvusvahelisel ettevõtte rahanduse olümpiaadil

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Kalmurand
Anu Kalmurand Foto: Erakogu

Tänavu rekordiliselt rahvusvahelisel ettevõtte rahanduse olümpiaadil näitasid parimat teadmiste taset taas SSE Riga (Stockholm School of Economics in Riga) tudengid, kes noppisid esimese ja kolmanda koha. Kolmanda kohaga auhinnatud Anu Kalmurand oli parim eestlane ja parim naisosaleja.

PwC, TTÜ  ja Swedbank’i ettevõtte rahanduse olümpiaad peeti Tallinna Tehnikaülikoolis ning osalejaid tuli koguni seitsmest kõrgkoolist: lisaks TTÜ, Tartu Ülikooli ja EBSi tudengitele ka SSE Riga ning Helsingi, Kaunase ja Vilniuse Ülikooli õppurid.

PwC Advisors juhi Teet Tenderi sõnul on olümpiaadi üheks eesmärgiks olnud tudengite teoreetiliste teadmiste sidumine probleemilahendusega praktilises kontekstis. Tender lisas, et ka tänavu oli päris mitmeid osalejaid, kes jõudsid korrektsete lahendusteni ka õpikuteooriast laiemat mõtlemisvõimet nõudvates ülesannetes.

Olümpiaadi juba 16-aastase ajaloo vältel parimaid tulemusi näidanud SSE Riga oli edukaim ka tänavu: esikoha saavutas ligi 80 punktiga sajast maksimumpunktist SSE Riga bakalaureusetudeng Andrius Oleinikovas, teine koht läks Vilniuse Ülikooli bakalaureusetudengile Lukas Vaičiulis’ele ning kolmandaks tuli parima naisvõistlejana bakalaureusetudeng Anu Kalmurand samuti Riia majanduskoolist.

Neljas koht läks Mattias Lagerspetz’ile Helsingi Ülikoolist ja viies oli parima Eesti ülikooli kasvandikuna TTÜ magistriõppur Aleksei Fimaier.

«On hea meel näha, et ettevõtete rahanduse olümpiaad toob kokku paljude koolide õppurid,» sõnas Swedbanki ettevõtete panganduse juht Robert Kitt. «Peame olümpiaadi korraldamises kaasalöömist väga oluliseks ning hoiame sellega võimaliku tulevase tööandjana andekatel noortel silma peal.»

Ettevõtte rahanduse (Corporate Finance) olümpaadi lükkas PwC kvaliteetse majandushariduse väärtustamiseks käima 1997. Huvi enese proovile panekuks keeruliste finantseerimis- ja väärtuse hindamist puudutavate majandusülesannete lahendamisel on läbi aastate olnud kõrge. Olümpiaadid viiakse läbi inglisekeelsena ja kõigile osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles