Jaan Männik: Eestit ei aita edasi Põhjamaade maksupoliitika kopeerimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Männik
Jaan Männik Foto: Toomas Huik

Jõgeva- ja Tartumaa majandusklubis esinenud Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik peab Eestit kimbutavate probleemide parimaks lahenduseks majanduskasvu.

«Me seisame uute väljakutsete ees. Meil on kihistumine nii Eesti sees kui ka regionaalselt ja regionaalne kihistumine on isegi teravam kui riigi-sisene,» rääkis Männik.

Et Eesti regionaalne mahajäämus võrreldes Soome ja Rootsiga väheneks, peab Männiku sõnul Eesti majandus neist riikidest kiiremini kasvama.

Männiku hinnangul ei aita Eestit edasi Põhjamaade maksupoliitika kopeerimine, sest ka näiteks Rootsis on käivitunud arutelu selle üle, kuidas läbi maksude soodustada majanduskasvu ja kas vähendada tulumaksu astmelisust.

Põhjamaades toimunu kopeerimise asemel tuleb Männiku sõnul keskenduda tulevikule. «On piinlik, et me pole haldusreformiga kaugemale jõudnud,» tõi ta näite.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles