Suur Soome riigifirma lahkub hanketüli tõttu Eestist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ehitus.
Tee-ehitus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kohtuvaidlus mitmesajamiljonilise riigihanke pärast pani teedehiiu Destia Eestis põhitegevuse lõpetama. Soome riigiettevõte leiab, et Eestis on ausal teel võimatu riigihangetel edu saavutada.


«Me oleme teedefirma ja tahaksime ka teehooldusega tegeleda, mitte kulutada aega kohtutes. Ja kui maanteeamet ei reageeri isegi kohtuotsustele, siis ma ei näe võimalust Eestis edasi tegutseda, vaid väljuda turult võimalikult kiiresti,» põhjendas Destia rahvusvahelise suuna juht Markus Korhonen

Äripäevale

lahkumist.

Ettevõttel on nimelt seljataga kohtuvaidlus maanteeametiga Keila riigimaanteede hooldus- ja remondihanke pärast, millelt maanteeamet Destia eemaldas. Kohus sundis maanteeametit otsuse Destia kvalifitseerimata jätmise ning Aspi pakkumise edukaks tunnistamise kohta tühistama.

Põhja regionaalse maanteeameti direktori Erkki Mikenberg sõnul ei saa väita, nagu Destia oleks hanke võitnud, sest nad pole hanke kvalifitseerumise faasist edasi jõudnud. «Nad väidavad, et on juba ette võitnud, kuna nende pakkumisnumber oli väiksem. Seaduse loogikat arvestades on see väide vale, sest enne tuleb pakkumised ära hinnata ja pakkumine edukaks tunnistada.»

Praegu teeb Keila piirkonnas hooldetöid just Aspi, kellega eelmist hanget novembri lõpuni pikendati.

Destia Eesti juht Meelis Laido ütles Äripäevale, et käis pärast kohtuotsust Mikenbergile kinnitamas, et Destia kui odavama pakkumise teinu on valmis tööd 1. maist üle võtma. «Vastuseks tuli, et no vaatame. Nädala pärast tuli aga juba teade, et Aspi on olnud hanke ainuke pakkuja ja jätkab töid 1. detsembrini.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles