Parts soovib näha logistika- ja transpordiprotsesside suuremat integreerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Edaspidi loodab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) rohkem näha logistika- ja tootmisprotsesside integreerumist ning selliste ärimudelite tekkimist, kus kaubale antakse kohapeal rohkem lisandväärtust, ütles minister Juhan Parts reedesel kohtumisel transiidiettevõtjatega.

«Arendades logistikat ja transiiti, ei arenda me ainult üht majandusharu, vaid loome võimalusi ka teistes valdkondades,» ütles Parts.

Kohtumisel andis minister lühiülevaate uue perioodi transpordiinvesteeringutest ja MTÜ Logistika ja Transiidi Assotsiatsioon andis omakorda ülevaate logistikaklastri senisest tegevusest. Minister tunnustas logistikaklastri panust sektori arengusse. Ühtlasi proovib ministeerium Partsi sõnul leida võimalusi jätkata logistikaklastri toetamist uuest EL-i eelarveperioodist.

Positiivse mulluse sündmusena märkis Parts ära detsembris toimunud Vene ja Eesti transpordiministrite kohtumise, tänu millele loodetakse sel aastal taastada ka Eesti–Vene kahepoolse transpordikomisjoni töö.

Transiidiettevõtjad avaldasid kohtumisel vastuseisu ühtse veeteetasu kehtestamise suhtes. Ministeerium mõistab muret, kuid talvise navigatsiooni probleem on üleval olnud kümme aastat ning eesmärk on ju parema navigatsiooni- ja jäämurdeteenuse pakkumine sektorile, märkis Parts, lisades, et esimene reaalne tulemus on ka olemas – transiidisektorit aitab jäälõhkuja Botnica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles