Üks hotellioperaator pankrotti, teine kohe asemele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulasmaa spaakompleks.
Laulasmaa spaakompleks. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Laulasmaa spaa omanik Tõnu Laak on firma operaatoriks pannud teise ettevõtte, kuna esimene läks pankrotti.


Veel mõni kuu tagasi oli Laulasmaal asuva spaa ning hotellikompleksi operaatorfirma Laulasmaa Hotellid OÜ, mis veebruari lõpus juhtimisvigade tõttu pankrotti läks. Firma oli võlgu 24 miljonit krooni ning ettevõtte pankrotihaldur Kalev Mägi sõnul kestis maksejõuetus üle aasta. «Investoreid oleks võinud varem otsida,» märkis ta Äripäevale.


Firma kuulus läbi haldusettevõtte Tõnu Laagile.

Täna teatas aga Laulasmaa spaa uus operaatorfirma Laulasmaa Resort OÜ, et tegi turismiatraktsiooni pärast paarikuist kinniolekut uuesti lahti. Ühtlasi pidavat uus ja parem ettevõte hakkama pakkuma uusi teenuseid ning avama suvel ka rannapubi.

Äriregistrist selgub, et kuigi firmat juhib uus äriühing, on selle omanik aga endiselt Tõnu Laak. See tekitab aga õigustatud küsimuse, kas mitte Laak lasknud ühel firmal pankrotti minna, et uuega puhtalt lehelt alustada.

Laak on Laulasmaa spaa omanik läbi firma Fablio. Samuti on mees ka Cresco üks aktsionäre, mis omab ühtlasi Estonian Airi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles