Dijsselbloem: Pariis peab defitsiidimäära ületamist hästi põhjendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa lipp
Prantsusmaa lipp Foto: SCANPIX

Prantsusmaal nagu teistelgi defitsiidimäära ületanud eurotsooni riikidel peab olema esitada «pagana hea lugu», et õigustada suutmatust viia oma eelarvepuudujääk ettenähtud 3 protsendi piiresse sisemajanduse koguproduktist (SKP), ütles eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem neljapäeval.

Hollandi rahandusminister, kes juhib euroala 17 riigi rahandusministreid koondavat eurogruppi, esines Euroopa Parlamendi istungil, mis keskendus Küprose kriisile.

«Kui riik nagu Holland ei suuda kolme protsendi eesmärki täita, peab tal olema selleks pagana hea põhjendus,» ütles Dijsselbloem parlamendiliikme küsimusele vastates.

«Erakordsetel tingimustel võime me teatud riigile lisaaasta anda,» tunnistas ta, kuid lisas, et järeleandmised sõltuvad kasinusmeetmetest, mis peaksid tagama järgmisel aastal nõutava kulutuste kärpimise, aga ka struktuurireformidest näiteks pensionisüsteemi muutmiseks.

«Prantsusmaa nagu iga teise riigi üle otsustatakse nende kriteeriumide põhjal,» rõhutas eurogrupi juht.

Euroopa Komisjon prognoosis veebruaris, et eurotsooni suuruselt teise majandusega Prantsusmaa eelarvepuudujääk ulatub sel aastal 3,7 protsendini SKP-st.

Pariis põhjendab 3 protsendi nõude täitmatajätmist ebasõbralikust majanduskeskkonnast tingitud nõrga kasvuga ja palub EL-i partneritelt lisaaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles