Ekspert: tulevikus teede kasutamise maksustamisest ei pääse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Liidus maksustab juba 23 riiki ühel või teisel moel teede kasutamist, transpordiekspertide hinnangul võiks ka Eestis selle kasutusele võtta, kuid majandusminister Juhan Parts sellel tulevikku ei näe.

Eesti teede hoolduse rahastamine põhineb kütuseaktsiisil, kuid transpordiekspertide hinnangul võiks teede rahastamine tulevikus olla pigem kasutajapõhine, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui me täna räägime eelkõige kütuseaktsiisipõhisest rahastamisest, siis ma julgen arvata, et me tulevikus ei pääse sellest, et hakkame maksustama liikumist või teede ja taristu kasutamist. Mitte ainult maanteedel, aga võimalik, et ka linnades,» ütles Tallinna tehnikaülikooli transpordi planeerimise õppetooli juhataja Dago Antov.

Majandusministeeriumi koostatud uue transpordi arengukava koostamise ettepanekus on samuti välja käidud, et teehoiu finantseerimisel võiks kaaluda aktsiisipõhiselt maksustamiselt üleminekut läbisõidupõhisele maksustamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles