ELi riigid ja europarlament leppisid kokku lennufirmade kvoodierandis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennuk
Finnairi lennuk Foto: Finnair

Liikmesriike esindav Euroopa Liidu (EL) nõukogu ja Euroopa Parlament jõudsid mitteametlike kohtumiste käigus otsusele toetada Euroopa Komisjoni eelmise aasta lõpus tehtud ettepanekut arvata ajutiselt ELi kasvuhoonegaaside heitkogustega kauplemise süsteemist välja kõik ELi ja Euroopa Majanduspiirkonda sisenevad ja väljuvad lennud.

Nõukogu, parlamendi ja komisjoni vahel peetud kolmepoolsel kohtumisel kokkulepitud otsus tuleb veel europarlamendi hääletusel kinnitada, samuti on vajalik liikmesriikide ministritest koosneva ELi nõukogu formaalne kinnitus. Ametlikult peaks otsus jõustuma enne 30. aprilli, teatas nõukogu.

Kõik lennud, mis toimuvad kahe ELi või Euroopa Majanduspiirkonna lennujaama vahel, jäävad endiselt heitkogustega kauplemise süsteemi sisse.

Kasvuhoonegaaside heitkogustega kauplemise süsteemi lisati lennundus tänavu aasta algul. Lennunduse arvamist heitkogustega kauplemise süsteemi sisse kritiseerisid rahvusvahelised lennundusettevõtted ja Rahvusvahelise Tsiviillennunduse Organisatsiooni (ICAO) mullu novembris Pekingis peetud koosolekul võttis EL kohustuse rahvusvahelise lennunduse heitkoguste turupõhiste meetmete raamistiku loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles