Palgatõus pitsitab haiglaid

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Põdder 2006. aasta aprillis.
Peep Põdder 2006. aasta aprillis. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sel aastal on kõigi haiglate eelarved miinuses, kuna asutused peavad leidma poole tervishoiutöötajate palgatõusuks vajalikust rahast, kirjutab Meditsiiniuudised.

Jõgeva Haigla juht Peep Põdder heidab Eesti Haiglate Liidule ette, et enne kollektiivlepingu sõlmimist ei uuritud väikestelt haiglatelt, kas neil on reserve, mille abil tänavu tervishoiutöötajate miinimumpalga tõusu katta, vahendab Äripäev.

Põdderi sõnul pani möödunud aastal sõlmitud kollektiivleping haiglatele suured kohustused ja ta on nördinud, et enne, kui anti lubadus tagada tänavune palgatõus haiglate omavahenditest, ei küsitud kõikide haiglajuhtide arvamust.

«Keegi pole minu käest küsinud, kas mul on midagi maksta,» nendib ta ja selgitab, et Jõgeva Haigla on üks neist väikehaiglatest, kes teeb kõige kehvemini tasustatud, kuid väga personalimahukat tööd. Kuna haiglal ei olnud reserve isegi buumiaja lõpul, oli asutus sunnitud 2010. aastal haigekassa hindade langedes palgafondi 12 protsenti kärpima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles