ARMi tegevjuht astub tagasi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ARMi lahkuv tegevjuht Warren East
ARMi lahkuv tegevjuht Warren East Foto: SCANPIX

ARMi 12 aastaga start-upist maailma juhtivaks nutiseadmete protsessoriloojaks tüürinud Warren East teatas, et loobub alates juulist ettevõtte tegevjuhi ametikohast.

«Peale ettevõtte 12 aasta pikkust juhtimist muutus see väsitavaks ning ma leidsin, et oleks aeg veidi ärist puhata ja lasta kellegil teisel proovida,» ütles East Reutersile.

ARM on nutiseadmete protsessoritootjate sektoris domineerivaks jõuks, jagades oma madala energiatarbivusega protsessorite disainilitsentse tootjatele nagu Apple, Samsung, Qualcomm ja Texas Instruments.

ARM-tüüpi protsessoreid kasutatakse pea kõikides nutitelefonides, seehulgas Apple´i iPhone´ides ning ka Samsungi Galaxy seeria telefonides, samuti omab protsessoritootja suurt turuosa ka tahvelarvutite sektoris.

1990. aastal Suurbritannias Cambridge´is asutatud ARM annab tööd 2300 inimesele, ettevõtte käeoleva aasta käibeks ennustatakse 1,03 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles