Hiina turule pääsemiseks ei pea pelgama Eesti väiksust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Pekingile..
Vaade Pekingile.. Foto: AP / Scanpix.

Hiina suurele turule pääsemiseks ei pea pelgama Eesti väiksust, tõdesid äsja Hiinast koostööpartnereid otsimas käinud Eesti ettevõtjad.

Saadud kontaktid andsid veelgi enam lootust, et Eesti kõrgtehnoloogiaettevõtetel on pääs Hiinasse täiesti reaalne, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tartu Teaduspargi ja Hiina ühe juhtiva Tsinghua tehnikaülikooli kontaktüritusel käinud tõdesid, et odavate tavakaupadega pole mõtet Eestil Hiinaga konkureerida.

«Mis puudutab väga häid eksklusiivseid kaupu, mida Hiinal endil ei ole või mida neil endil ei ole võimalik toota, siis selles osas on väljavaated päris head,» tõi välja pooljuhtelemente tootva aktsiaseltsi Clifton juht Jaak Anton.

Maksavähi uusi ravivõimalusi uuriva Vähiuuringute tehnoloogia arenduskeskuse juhataja Riin Hein märkis, et kui Euroopas ja Ameerika Ühendriikides on üks suhteliselt vähe levinud vähi tüüp, siis Hiinas on see vastupidi.

Ühel meelel on Eesti ettevõtjad selleski, et ilma kohaliku või suure rahvusvahelise partnerita Hiinas läbi ei löö. Vähiravimite väljaarendamisega tegelev biotehnoloogiafirma Celecure on kõik oma ravimikandidaadid ka Hiinas patendeerinud, nüüdsel visiidil saadi kontakt kümne Hiina firmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles