Mootor Grupp ostab Scanialt üheksa Irizari reisibussi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Scania Irizari buss
Uus Scania Irizari buss Foto: Mootor Grupp

Mootor Grupp ja Scania Eesti sõlmisid 3,1 miljoni eurose lepingu üheksa reisibussi ostuks, uued Scania Irizari bussid hakkavad eeloleval suvel teenindama nii Eesti kui ka rahvusvahelisi bussiliine.

Üheksa uut Scania Irizar I6 bussi on sama varustus- ja mugavustasemega, nagu mullu augustis Tallinna-Tartu vahelisele liinile tulnud Täistunniekspressi bussid.

Kõikides bussides on iga istmepaari juures kaks pistikut 220V pingega reisijate sülearvutite, nutitelefonide või muude elektrooniliste seadmete laadimiseks ning Täistunniekspressidest tuttavad Scania tarnitud  kaheksatollise puutetundliku ekraaniga isiklikud meelelahutussüsteemid. Bussid on varustatud kaasaegseima traadita interneti edastamist võimaldava tehnoloogiaga.

Scania Irizar I6 bussidel on kaasaegsetele EURO5 heitmenormatiividele vastavad 13-liitrised diiselmootorid.

Bussid ehitatakse Baskimaal Irizari tehases, Eestisse jõuavad Baltimaade ja ka Põhjala regiooni moodsaimad liinibussid augustis.

Mootor Gruppi kuuluvad Eesti ja Baltimaade bussiettevõtete turuliidrid SEBE ja Lux Express, pakiveofirma Cargobus ja bussiremonditeenuste pakkuja Busland OÜ. Gruppi kuulub ka bussijaamade teenindamise ja piletimüügiga tegelev Tallinna Bussijaam OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles