Energiaturg.ee: üldteenuse keskmine marginaal tõusis veebruaris 11 protsenti

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke.
Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke. Foto: Mihkel Maripuu

Hinnavõrdlusportaali Energiaturg.ee andmetel tõusis üldteenuse osutajate avaldatud üldteenuse marginaalide keskmine hind veebruaris võrreldes jaanuariga 11 protsenti. Energiaportaali andmeil on kõige kallima ja odavama üldteenuse marginaali vahe kaheksakordne.

Kõige soodsam üldteenuse marginaal oli veebruaris nii nagu jaanuariski võrguettevõtjatel Maardu Elekter AS ning AS Anne Soojus, 0,24 senti/kWh koos käibemaksuga. Kõige kallim marginaal oli OÜ Kuvartil, 1,86 senti/kWh koos käibemaksuga, mis oli jaanuari marginaaliga võrreldes tõusnud 0,3 senti.

Suurimate üldteenuse osutajate Eesti Energia üldteenuse marginaal 0,72 senti/kWh ja Imatra Elekter marginaal 0,91 senti/kWh kuulusid veebruaris keskmisest kallimate üldteenuse marginaalide hulka. VKG Elektrivõrgud marginaal 0,49 senti/kWh koos käibemaksuga oli seevastu veebruaris üks soodsamatest üldteenuse hindadest.

Energiaturg.ee tegevjuhi Moonika Kukke sõnul oli kolme suurima võrguettevõtja üldteenuse lõpphind tarbijale veebruaris siiski soodsam kui jaanuaris, sest marginaal on vaid väike osa lõpphinnast ja põhiosa moodustav kaalutud keskmine börsihind langes keskmiselt kuus protsenti võrreldes jaanuariga.

«Üldteenust kasutavad tarbijad saavad avatud elektriturul üle minna elektripaketi alusel ostule igakuiselt, sõlmides vähemalt 21 päeva enne kalendrikuu vahetust mõne elektrimüüjaga lepingu,» ütles Kukke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles