Euroala väliskaubandus oli mullu 81,1 miljardiga plussis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gloobus.
Gloobus. Foto: SCANPIX

Euroala kaubandusbilansi ülejääk oli Eurostati parandatud andmetel möödunud aastal 81,1 miljardit eurot, kogu Euroopa Liidu (EL) kaubandusbilansi defitsiit oli mullu 105,1 miljardit eurot.

Märkimisväärse osa andis möödunud aasta kaubandusbilansi defitsiidist energia, mille import EL-i ületas eksporti 422,5 miljardi euroga, võrreldes 388,2 miljardi euroga 2011. aastal. Toodetud kaupade eksport ületas seevastu importi 365,2 miljardi euroga, võrreldes 2011. aasta 260,3 miljardi euroga, teatas Eurostat esmaspäeval.

Tänavu jaanuaris oli esialgsetel andmetel euroala kaubandusbilansi defitsiit 3,9 miljardit eurot ja EL-i kaubandusbilansi defitsiit 16,5 miljardit eurot.

Euroopa Liidu suurima kaubanduspartneri USA-ga kasvas möödunud aastal eksport 11 protsenti ja import seitse protsenti, kaubandusbilanss USA-ga oli 85,9 miljardi euroga plussis. Kaubandusbilansi defitsiit Hiinaga kahanes mullu 7,3 protsenti 145,9 miljardile eurole. Venemaaga jäi kaubandusbilansi defitsiit möödunud aastaga võrreldes samasse järku 90,1 miljardile eurole.

Suurim väliskaubandusbilansi ülejääk oli Euroopa Liidus Saksamaal, kus see ületas 186 miljardit eurot, suurim defitsiit oli Suurbritannias 164,3 miljardi euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles