Microsofti tahvelarvutite müüginumbrid on ootustele alla jäänud

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surface RT
Surface RT Foto: Postimees

Microsoft on suutnud oktoobri lõpust kuni märtsi keskpaigani müüa ainult umbkaudu 1,5 miljonit Surface tahvelarvutit, neist veidi üle miljoni seadme kasutavad Windows RT operatsioonisüsteemi ning umbkaudu 400 000 Windows 8 Pro platvormi.

Bloomberg kirjutab ettevõtte müügitulemustega kursis olevate anonüümseks jääda soovinud allikatele toetudes, et ettevõte oli aasta lõpus oma tarnepartneritelt tellinud umbes kolm miljonit Surface RT-d.

Ka analüütikud ootasid Microsoftilt paremat tulemust, UBS AG analüütik Brent Thill prognoosis, et Microsoft suudab ainuüksi jõuluhooajal müüa kaks miljonit Surface RT seadet.

«Võib üsna kindlalt väita, et aastavahetuseks olid asjad üsna kehvad ning hetkel on need minemas ainult hullemaks,» ütles JMP Securities LLC analüütik Alex Gauna.

Tema sõnul pole Microsoft suutnud uude sektorisse astumisega sama edulugu korrata, nagu kunagi Xboxi puhul.

Sektori vaatlejad ei näe Surface´i populaarsuse kasvu ka käesolevas kvartalis, näiteks Pacific Crest Securities´i analüütik Brendan Barnicle vähendas Microsofti tahvelarvutite müügiprognoose 1,4 miljonilt seadmelt 600 000 seadmeni.

Microsoft ei soovinud Bloombergile oma müügitulemuste kohta kommentaare anda.

Kui vaadata tahvelarvutite turgu üldisemalt, on selge, et Microsoft ei ole suutnud olulist mõju sellele oma kahe tootega avaldada. Suurim konkurent Apple, kellele loodeti uue Surface´iga kandadele astuda, suutis eelmise kalendriaasta viimases kvartalis müüa 22,9 miljonit iPadi. Kokku müüdi uuringufirma IDC andmetel maailmas eelmisel aastal 128,3 miljonit tabletit.

Microsofti esimene enda loodud tahvelarvuti Surface RT tuli müügile eelmise aasta 26. oktoobril. Kallim, paremate tehniliste näitajate ning Windows 8 Pro platvormi kasutav Surface Pro saabus müügile 9. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles