Warren Buffeti investeerimisfirma jäi kahjumisse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffet.
Warren Buffet. Foto: AFP.

Warren Buffeti investeerimis- ja kindlustusfirma Berkshire Hathaway Inc jäi esimeses kvartalis esmakordselt alates 2001.aastast kahjumisse,  põhjustatuna tuletistehingutest, naftaettevõttesse ConocoPhillips tehtud suurinvesteeringust ning üldisest majanduslangusest.


Kindlustus- ja investeerimisfirma esimese kvartali kahjum oli 1,53 miljardit dollarit. Eelmisel aastal samal ajal teenis ettevõte 940 miljoni dollari suuruse kasumi, kirjutas Yahoo News.

Kui investeeringud välja arvata, vähenes ettevõtte tegevuskasum 12 protsenti 1,71 miljardi dollarini. Tulemus vastab Buffeti eelmisel nädalal aktsionäride üldkoosolekul avaldatud prognoosile.

Firma käive kahanes 9,5 protsenti 22,78 miljardi dollarini.

Buffeti sõnul mõjutas firma ligi 80 investeeringut majanduslangus ning sisetarbimise vähenemine.

Viimati jäi Berkshire kvartalikahjumisse 2001. aastal, toona olid põhjuseks 11. septembri terrorirünnakutega seotud kindlustuskahjud. Buffeti sõnul on praegune krediidikriis ajutine, kuid selle jätkumine võib ettevõtte panna tõsise surve alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles