Käo–Veskimägi 17:13

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jür­i Käo
Jür­i Käo Foto: Andres Haabu

Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimehe valimistel võitis Jür­i Käo (47) senist esimeest Enn Veskimäge nelja häälega. Mõne meelest oli see ülekaalukas võit. Veel enne valimiste algust oli lahtine, kas Käo ikka saab hääled kokku, aga hääletamise ajaks oli kaks ettevõtjat suudetud ümber veenda.

 Käo mõjukus majanduselus on kahtlemata suurem, kui mõõta seda temaga seotud ettevõtete käibes. Kui Veskimäe Standardi käive oli 2011. aastal 11,5 miljonit eurot, siis Käoga seotud Tallinna kaubamaja aastakäive oli mullu 468 miljonit ja Eesti Energial 869 miljonit eurot.

Veskimägi suutis ära rikkuda suhted valitsusjuhi Andrus Ansipiga. Kuigi siinsete ärimeeste ärihuvid Venemaal, ka neil, kes Käo poolt hääletasid, on märgatavad, pole avalik Venemaa-sõbralikkus praegu paraku parketikõlblik. Nii polegi ime, et Veskimäel tuli taanduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles