Kilgi elektrijaam tõi miljonikahju

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Urmas Taul

Eesti Energia hindas alla 2,2 miljoni võrra investeeringu Weroli Painküla rapsiõlitehase koostootmisjaama ja otsib praegu sellele ostjat.

Tähelepanuväärne on see, et ajal, mil Eesti Energia otsustas ära osta Weroli rapsitehase katlamaja ja selle asemel rajada moodsa koostootmisjaama, mis annaks õlitehasele sooja ja külma ning toodaks ka elektrit, oli energiafirma nõukogu liige ka Rein Kilk. Praegu on Werol liikunud juba uutele omanikele, aga toona oli Kilk Weroli omanik.

Investeering, mis tehti nõukogu liikme ettevõtte jaoks katlamaja ehitusse, on toonud firmale aga vaid kahju.

«Varade allahindlus tulenes sellest, et ettevõte, mille kõrvale koostootmisjaam rajati, läks enne jaama täielikku valmimist pankrotti,» ütles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik. «Kuna rapsiõlivabriku uus omanik ei vaja tootmise eripärade tõttu külmaenergiat, ent koostootmisjaam rajati nii soojuse kui ka külma tootmise funktsiooniga, peame praegu läbirääkimisi soojuse tootmisseadmete varade müügiks.»

Vennik kinnitas, et Eesti Energia on investeerinud jaama ehitusse Werolis 4,3 miljonit eurot.

«Varade allahindlus kajastab väärtust, mida on nende realiseerimisel võimalik saada. Oleme projekti investeerinud 4,3 miljonit eurot. Eesti Energial ei ole rohkem kavas Painküla koostootmisjaama investeerida,» lisas Vennik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles