Edelaraudtee reisijate arv ületas poole miljoni piiri

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee rong..
Edelaraudtee rong.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigisisest raudtee-reisijatevedu korraldav Edelaraudtee AS teatas, et 2009. aastal teenindatud reisijate arv ületas aprillis pool miljonit.

Käesoleva aasta esimese nelja kuuga on teenindatud 528 171 reisijat, vahendas ettevõtte pressiesindaja.

«Rongireisijate arv on püsinud stabiilsena, mis üldisel taustal kahtlemata rõõmu teeb,» selgitas Edelaraudtee ASi müügijuht Annemari Oherd.

«Oleme viimase kuu vältel ka oma kodulehe külastajatelt uurinud, kas nad on oma ühistranspordi kasutamise harjumusi muutnud ning meie piletimüüginumbrid kinnitavad küsitlustulemust, mis ütleb, et üle 80 protsendi vastanuist pole oma ühistranspordikasutust piiranud, ligi veerand aga väidab, et kasutab ühistransporti varasemast enamgi,» rääkis Oherd.

Endiselt on liinidest populaarseim Tallinna-Türi-Viljandi, mida on kasutatud 198 833 korral. Järgnevad Tallinna-Tartu liin 159 685 kasutuskorraga ning Tallinna-Rakvere-Narva liin 58 349 reisijaga. Need suunad on võrreldes eelmise aastaga ka püsinud kergel kasvutrendil 2 protsendi piiril.

Pärnu rongidega on sõidetud 53 046, Rapla rongidega 52 651 korral. Tartu-Orava liinil on käesoleva aasta jooksul sõitnud 5 577 reisijat.

«Kiirrongide populaarsus näitab püsivalt kasvumärke. Tallinna-Tartu kiirrongides on reisijate arv aastatagusega 7 protsendi võrra, Tallinna-Viljandi kiirrongides 4 protsendi võrra kasvanud,» lisas Oherd.

Võrreldes aasta esimese nelja kuu reisijate üldarvu aastatagusega, jääb tänavune mullusele siiski 50 000 võrra alla.

«Tartu ja Valga vahel me sel aastal reisijaid vedada pole saanud ja sealt ka eelmisest aastast väikesem üldnumber. Ent sisuliselt Edelaraudtee reisijate arv võrreldes aastataguse ajaga vähenenud ei ole,» ütles Oherd.

Edelaraudtee AS teenindab reisijaid diiselrongidega Tallinna-Tartu, Tallinna-Rakvere-Narva, Tallinna-Türi-Viljandi, Rapla, Pärnu ning Tartu-Orava suundadel. Tartu-Valga suunal on reisirongiliiklus seoses raudtee remonditöödega peatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles