Veskimäele said saatuslikuks Venemaa-sõbralikud avaldused

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Veskimägi
Enn Veskimägi Foto: Toomas Huik

Postimehe andmeil said tööandjate volikogu 2004. aastast juhtinud Standardi juhile Enn Veskimäele saatuslikuks Venemaa-sõbralikud avaldused. 

Tööandjate keskliit valis eile esimeheks NG Investeeringute kaasomaniku Jüri Käo. Keskliit ei avalda hääletustulemust, kuid Käo valiti ühe allika sõnul veenva häälteenamusega. Kuigi Eestis on piisavalt ettevõtjaid, kes tahaksid paremaid majandussuhteid Venemaaga, leidis volikogu enamik, et Venemaad soosivad ja kiitvad avaldused ei sobi tööandjate juhile.

Kõige paremad pole ka Veskimäe ja peaminister Andrus Ansipi suhted. Veskimägi sõdis näiteks kuni viimase hetkeni vastu töötukassa reservide liitmisele riigikassaga. Suure tõenäosusega kaotab koha ka tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis, kelle juhtimisstiilist paistavad ettevõtjad väsinud olevat.

Käo ütles eile õhtul Postimehele, et esimese asjana soovib ta hakata arutama sotsiaalmaksu alandamist. «Sotsiaalmaksukoormus on üks teema, mida tahame arutada ja mille vähendamine aitaks arendada Eestis ettevõtlust ja tuua siia investeeringuid,» ütles Käo. Käo on Eesti Energia nõukogu esimees ja börsifirma Tallinna Kaubamaja suuromanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles