TT: Läti politsei uurib Rootsi pankade käitumist võlgnikega

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Rootsi uudisteagentuuri TT andmetel uurib Läti politsei Rootsi pankade agressiivset käitumist laenude tagasisaamisel.


Läti peaministri Valdis Dombrovskise sõnul püütakse välja selgitada, kas firmade pangaarvete külmutamine ja esemete pandiks võtmine on olnud seaduslik, vahendas Rootsi majandusportaal

e24

.

Läti peaminister ei nimeta konkreetselt ühegi panga nime. Rootsi pankadest tegutsevad Lätis Swedbank ja SEB ning Põhjamaade kontsernidest ka Nordea.

Aprilli keskel kirjutas Soome Iltalehti, et Põhjamaade panganduskontserni Nordea Läti tütarettevõtte esindajad Riias läksid Burusportsi spordiärisse ja viisid võlgade katteks minema 105 jalgratast.

Burusportsi omanik Maris Birzulis süüdistas panka surve avaldamises ja varguses. Firma probleemid said alguse eelmise aasta detsembris, kui Nordea pank andis Burusportsi kauplusteketile 400 000 euro (6,26 miljonit krooni) suuruse laenu tasumiseks ühe nädala. Firma oli sunnitud võtma kasutusele saneerimiskava.

Birzulis kirjeldas panga esindajate sissemarssi ja rataste konfiskeerimist kui eriüksuse rünnakut.

TT viitab politseile, et mitu panka on käitunud firmadega halvasti.

Finantsinspektsiooni juht Janis Placis kinnitas, et nendeni on jõudnud palju kaebusi firmadelt pankade jõudemonstratsioonide tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles