Narva Elektrijaamad sõlmis ametiühingutega kollektiivlepingu

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaamad.
Narva Elektrijaamad. Foto: Toomas Huik

Eesti Energia Narva Elektrijaamad ning Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühing sõlmisid täna uue kollektiivlepingu. Selle kohaselt tõuseb töötajate töötasu keskmiselt 9 protsenti.

Uus leping jõustub tänavu 1. märtsist ja kehtib 31. detsembrini 2014.

Narva elektrijaamade juhi Tõnu Aasa sõnul on uus kollektiivleping hea kompromiss ettevõtte võimaluste ja ametiühingu ootuste vahel.

«Läbirääkimisi kollektiivlepingu sõlmimise üle on peetud 2012. aasta oktoobrist alates. Kuigi pooltel tuli teha oma esialgsete nõudmistega võrreldes järeleandmisi, võime kokkuvõttes tulemusega rahule jääda,» sõnas Aas.

Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühingu juhatuse esimees Vladislav Ponjatovski ütles uut kollektiivlepingut kommenteerides, et kokkulepitud palgatõus kompenseerib töötajatele tarbijahinna indeksi kasvu.

«Oleme läbirääkimiste käigu ja saavutatud tulemusega rahul, sest lisaks põhipalgale saavad töötajad ka tulemustasu, mis küünib kuni 100 protsendini põhipalgast, ja ootamatu väljakutse lisatasu – viie protsendini põhipalgast.»

Energia Narva Elektrijaamad jätkab läbirääkimisi 350 energeetiku huve esindava Narva Energia Ametiühinguga. Läbirääkimised on keskendunud töötajate palgale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles