Prantsusmaa võimud uurivad Skype´i tegevust

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i logo.
Skype'i logo. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa telekommunikatsiooni reguleeriv organisatsioon ARCAP teatas, et hakkas juristide abil uurima Microsofti omanduses oleva Skype´i tegevust, kuna see ei ole ennast riigis telekomioperaatorina registreerinud.

Skype ei ole ARCEPi eile avalikustatud ametliku teate järgi täitnud korduvaid ettekirjutusi, mille järgi peaks ettevõte end  Prantsusmaal elektroonilise side operaatorina registreerima, kirjutab Reuters.

Prantsusmaa telekommunikatsiooni reguleeriv ARCAP väitis, et kuna Skype laseb oma kasutajatel teha häälkõnesid Prantsusmaa ning muu maailma lauatelefoni-ja mobiiltelefoninumbritele, on sellel ka kohustus võimaldada ka hädaabikõnede tegemist ning vajadusel ka võimude poolt kõnede jälgimist.

Euroopa telekomiettevõtete kõnedest tulenev käive on viimastel aastatel tasuta alternatiivi pakkuvate VoIP rakenduste nagu Skype, What´s Appi ja Viberi aina kasvava populaarsuse tõttu tunduvalt kahanenud.

Nimetatud rakendused pakuvad läbi interneti kõnede tegemist tasuta või küsivad mitmeid kordi väiksemat tasu kui traditsioonilised telekomioperaatorid, kasvatades samas sellega aga nende samade telekomioperaatorite andmesidest saadavat käivet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles