Investeerimisfond ostis Coca-Cola Plaza maja

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola Plaza.
Coca-Cola Plaza. Foto: Mihkel Maripuu

Baltic Opportunity Fund ostis Coca-Cola Plaza hoone Tallinna südalinnas. 

«Antud ostuga jätkame oma läbimõeldud investeerimisstrateegiat, kus fookuses on tugevate ankurrentnikega ning keskse asukohaga ärihooned Baltikumi pealinnades. Kuna meie investoritele on lisaks stabiilsele rendivoole ühtlasi oluline investeerimisobjektide maksimaalne likviidsus, siis otsime investeeringuteks jätkuvalt tugeva kontseptsiooniga büroo- ning kaubandusobjekte Tallinnas, Riias ja Vilniuses,» ütles fondijuht Tarmo Karotam.

9930 ruutmeetrise äripinnaga Eesti suurim kinokompleks Coca-Cola Plaza ehitati 2001. aastal. Hoone rentnikuks jääb pikaajalise rendilepingu alusel 100 miljoni eurose aastakäibega Soome ja Baltikumi juhtiv kinode operaatorettevõte Finnkino OY läbi oma tütarfirma Forum Cinemas ASi.
.
BPT Baltic Opportunity Fundi esimeseks investeeringuks oli Pärnu maanteel asuv Lincona bürookompleks, millele lisandus selle aasta jaanuaris läbi ostu-tagasirendi tehingu SKY ostukeskus Riias kus samuti sõlmiti uus pikk rendileping. Olemasoleva portfelli põhjal on fondi eesmärk maksta investoritele välja dividende 7-8 protsenti aastas ning kõigi kolme arenevas piirkonnas asuva investeeringu puhul on lisaks fookuses investeeringu väärtuse kasvatamine läbi eesmärgipõhise kinnisvarahalduse.

BPTAM Estonia ASi juhatusse kuuluvad Indrek Hääl, Algirdas Jonas Vaitiekunas ja Lina Malisauskaite ning nõukogusse Mikael Hyttel Runegaard Thomsen, Andrea Jost ja Antanas Anskaitis. BPTAM Estonia ainuaktsionäriks on Taanis registreeritud äriühing Baltic Property Trust Asset Management A/S.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles