Turgudelt on hirm kadunud

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turud langesid kuuldes Bernanke kommentaari.
Turud langesid kuuldes Bernanke kommentaari. Foto: FRANK POLICH/REUTERS

Vaatamata sellele, et ei Euroopas ega Ameerika Ühendriikides ei taha majandus kuidagi jalgu alla võtta, on hirm finantsturgudelt praktiliselt kadunud.

Turgude nn hirmuindeks, Chicago optsioonibörsi volatiilsusindeks VIX, langes eile enam kui kuue aasta madalaimale tasemele.

«Meile tundub see trend olevat,» ütles ajalehele The Wall Street Journal investeerimisfirma Group One Trading maakler Michael Palmer. «Ühtegi kindla kuupäevaga seotud sündmust pole tulemas. Saabunud on aeg, kus need, kes panustavad suurte kõikumiste vastu, on võitmas,» lisas ta

VIX indeks langes eile päevasiseselt 11,51 punktini, mis on selle madalaim tase alates 2007. aasta aprillist. Kauplemispäeva lõpuks maandus indeks 11,56 punktil. Viimase 20 aasta jooksul on indeks lõpetanud päeva sel tasemel või madalamal vaid kuuel protsendil kauplemispäevadest, kirjutab majandusleht.

2008. aasta sügisel kerkis VIX indeks 80, 1987. aasta börsikrahhi ajal 150 punktini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles