Narva õlitehas kavandab laiendust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus.
Põlevkivikaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti Energia juhatuse liige Harri Mikk ütles, et kütuste valdkonna juhtrühm kiitis sel nädalal heaks uue õlitehase investeerimisotsuse, ent selle peab hiljemalt juuni lõpuks kinnitama ka Eesti Energia nõukogu.

«Kuna tegu on suure ja põhimõttelise otsusega, siis võib nõukogu arutada seda küsimust ka kahel istungil,» ütles Mikk Põhjarannikule. Ta ei soovinud veel avalikustada, milline on uue õlitehase rajamise eeldatav maksumus.

Uus põlevkiviõli tootmise seade on senisest kaks korda võimsam ja võimaldab aastas toota 290 000 tonni õli ning vajab selleks 2,3 miljonit tonni põlevkivi, mis on ligemale kuuendik Eestis praegu kaevandatavast põlevkivist.

Kuigi praegune madal nafta hind on viinud maailmaturul alla ka põlevkiviõli hinnad, on Mikk veendunud, et selline olukord ei kesta kaua.

Kui Eesti Energia toetab investeerimisotsust, peaks uus tehas valmima 2011. aasta keskel ning saavutama täisvõimsuse järgneva poole aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles