PRIA hakkab maksma toetust Sangaste rukki kasvatajatele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukis.
Rukis. Foto: Peeter Langovits

Esmakordselt hakkab PRIA maksma toetust ka kohaliku taime ehk täpsemalt Sangaste rukki kasvatamise eest.


Praegusel ajal pole Sangaste rukis Eesti põllumeeste seas just kõige populaarsem viljasort, sest oma pika kõrre tõttu on tal lamandumise oht ning on teisi sorte, mis annavad rohkem saaki. Sellest hoolimata ütlevad Sangaste rukki kasvatajad, et see on igal juhul toetamist väärt taim, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Jõgeva Sordiaretuse Instituudi Sangaste katsejaama agronoomi Lea Ranniku sõnul on Sangaste rukis meie oludes väga hea talvekindlusega ja haigustele vastuvõtmatum ning lisaks on tal väga head küpsetusomadused.
Rannik on kindel, et kui PRIA asub Sangaste rukki kasvatamist toetama 505 krooniga hektari kohta, muutub huvi selle vastu praegusest suuremaks. Sangaste katsejaamas on tuleval aastal 135-aastaseks saava ning sest saadik pidevalt viljeluses olnud Sangaste rukki algseemne all kuus hektarit maad ehk täpselt hektar rohkem kui toetuse saamiseks tarvilik.

Uus on PRIA tänavuste pindalatoetuste jagamise juures seegi, et nüüdsest saab taotleda toetust ka aastateks 2007-2013 mõeldud maaelu arengukava järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles