Rahvaliit astub riigimetsade müügikava vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimets
Riigimets Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsioon pöördus keskkonnaminister Jaanus Tamkivi poole kirjaga, milles teatas, et soovib viivitamatult temaga kohtuda, saamaks selgitusi riigimetsa müügi plaani kohta.

Rahvaliidu hinnangul seavad keskkonnaministri ennatlikud sammud hindamatu väärtusega elu- ning looduskeskkonna tuleviku ohtu.

Erakonna teatel ei ole riigimets äriobjekt, vaid Eesti rahvuslik rikkus, mis vajab meie kõigi ühist hoolt ja kaitset. «Ühelgi erakonnal ega valitsusel ei ole õigust ühepoolselt ilma laiapõhjalise diskussioonita asuda rahva vara müüma,» ütles Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli.

Ta arvas, et riigivara müügiga soovib valitsus minna lihtsama vastupanu teed.

Rüütli kinnitas, et Rahvaliit on valmis Eesti metsade kaitseks välja astuma, nagu aasta tagasi, kui minister Jaanus Tamkivi ilma avalikkust kaasamata metsareformi läbi viis.

Metsal on alati olnud ning on jätkuvalt asendamatu koht eesti rahva ajaloos ja kultuuris. «Oleme seisukohal, et riigimetsa kui meie ühisvara tulevik vajab igakülgset arutelu ja kogu ühiskonna üksmeelt, arvestades nii sotsiaalseid, majanduslikke, regionaalseid kui ka kultuurilisi aspekte,» märkis Rüütli.

Maa-amet asus koostama analüüsi riigimetsa müümiseks, millega loodetakse algust teha suvel. Metsamüügi tuludeks on prognoositud umbes 400-500 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles