Majanduslangus toob rohkelt tööd blondidele modellidele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduslangus kasvatab nõudlust blondide modellide järele. Pildil Claudia Schiffer.
Majanduslangus kasvatab nõudlust blondide modellide järele. Pildil Claudia Schiffer. Foto: Reuters / Scanpix
Modellimaailmas on majanduslanguse ajal eriti hinda läinud blondid ja sinisilmsed neiud. Eripärase välimusega modellidele tööd enam ei pakuta.

Lapates läbi viimase kuu tuntud moeajakirjad nagu Ameerika ja Prantsuse Vogue, brittide Elle ja itaallaste Grazia võib näha vaid plaatinablonde ja sinisilmseid kaunitare. Sarnast trendi on märganud ka modelliagentuurid, kes nimetavad põhjusena majanduse kehva olukorda, kirjutas The Times.

«Majanduslanguse ajal ei taha kliendid riskida, nad teavad, mis müüb ja nad soovivad palgata modelle, kes on veetlevad laiemale hulgale. Kui iga senti tuleb lugeda, siis on tõenäolisem, et valitakse valem, mis töötab kõige paremini,» rääkis Suurbritannia modelliagentuuri Premier asutaja Carole White.

Omal ajal Kate Mossi avastanud ja praegu Londonis tegutseva modelliagentuuri Storm tegevdirektorina töötav Sarah Doukas lisas, et nõudluse kasv blondide järele on märkimisväärne.

«Lõpptulemusena on blondid ettevaatlikele klientidele parimad. Pluss ümbritsevad meid pidevalt halvad uudised, kuid blondi stereotüüp on särtsakas ja hingekosutav,» lausus Doukas.

Psühholoog Abigael San põhjendas blondide modellide edu halval ajal järgmiselt: «Blondid juuksed ja sinised silmad on teatavasti veetlevad paljudele, see on klassikaliselt ilus välimus. Seosed blondide juustega ulatuvad lapsepõlve - me seostame neid heade jõudude, aususe ja usaldusega. Hiljuti on meile pettumuse valmistanud pankurid ja poliitikud, seetõttu vajame usaldust veelgi enam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles