Päästkem Eesti Metsad lubab võidelda riigimetsa müügi vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimets.
Riigimets. Foto: Margus Ansu

Mullu suvel tegevuse lõpetanud kodanikuliikumine Päästkem Eesti Metsad võib uuesti kokku tulla, kui riik peaks jooksvate kulude katteks hakkama maha müüma riigimetsa.


Täna hommikul kogunenud kodanikuliikumise aktivistid leidsid, et riigimetsa lühinägelik müükipaiskamine võib ohtu seada looduse mitmekesisuse. «Aasta tagasi [metsaseaduse ettevalmistamise ajal] hoiatasid Eesti valitsust ka Rootsi ja Soome keskkonnaühendused, kelle sõnul on taoline poliitika viinud suremisäärele mitu tuhat taime- ja loomaliiki Soomes ning Rootsis,» märkis ühenduse juhatuse liige Andre Zahharov.

Tema sõnul mõistab kodanikuliikumine poliitikute soovi teenida metsa müügist kiiret tulu, kuid tuletab neile meelde, et riigimetsa ulatuslik müük peab olema väga kaalutletud otsus.

«Ohud, millest sai mullu metsaseaduse muutmise juures räägitud, on nüüd tõeks saamas. Meil õnnestus kõige hullemad seadusemuudatused ära hoida,» lisas Zahharov.

Täna hommikul toimunud kohtumisel otustas ühendus vajadusel uuesti kokku tulla. Ühendus loodi mullu aprillis eesmärgiga peatada Riigimetsa Majandamise Keskuse reform ja metsaseaduse muutmine.

Kodanikuliikumisse kuulusid Eesti Üliõpilaste Keskkonnakaitse Ühing SOREX, Tartu Üliõpilaste Looduskaitsering, Loodushoiu klubi, Tallinna Tehnikaülikooli Säästva Arengu Klubi ja Eesti Maaülikooli Keskkonnakaitse Üliõpilaste Selts. Lisaks kuulusid ühendusse metsamehed, üliõpilased ja õppejõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles